Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a fővédnöki tisztséget Sólyom László köztársasági elnök vállalta, és a hazai indulók között ott lesz az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Hajtós Bertalan is.


"A katásoknál és a masters-mezőnyben is ez lesz a második vb, amely alighanem az év legnagyobb dzsúdós rendezvényének ígérkezik - jelentette ki Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke. - Egyébként mi adtunk otthont a 30 évnél idősebbek első Európa-bajnokságának is, még 2003-ban Kecskeméten."
   
Flóri Miklós, az MJSZ masters-bizottságának vezetője, a nemzetközi szövetség (IJF) instruktora hozzátette: Európában elsőként Magyarországon honosodott meg az idősebb korosztályok versengése, mintegy 16 évvel ezelőtt. A vb-n, melyen ötévenkénti beosztással alakították ki a kategóriákat, a nézők igazi örömdzsúdót láthatnak majd, mivel mindenki a saját pénzén és szabadidejében oldja meg a részvételt.
   
A kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan a felkészülés nehézségeiről beszélt:
   
"Tizennyolc év élsport után kissé ellustultam, és csak nemrég vállaltam el a megméretést. Az utóbbi két hétben 12 kilót fogytam, még kettő kell, hogy beférjek a 90 kg-os mezőnybe, de jövő péntekig sikerülni fog."
   
A vb jövő pénteki nyitóünnepségén jelen lesz Sólyom László államfő és Marius L. Vizer, az IJF elnöke is.
   
Kedden és szerdán a kata - ez a Japánban kidolgozott páros formagyakorlatokat jelenti - vb-re kerül sor, majd csütörtöktől a veteránok lépnek tatamira a vásárközpont G pavilonjában. Előbbin a nevezések jelenlegi állása szerint 48 ország 222 dzsúdósa (köztük 18 magyar) vesz részt, míg a masters vb-n - amelyre a katásoktól is sokan jelentkeztek - 67 ország 1013 versenyzőjét várják, a hazai színeket 128-an képviselik majd. A hatnapos eseménysorozatra a bejutás ingyenes.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать fifa 15 на компьютер

(exethei, 2018.03.08 18:30)

Актуально. Скажите мне, пожалуйста - где я могу найти больше информации по этому вопросу?

---
Какая великолепная фраза скачать fifa 15 ultimate, fifa 15 cracks only v2 by 3dm и <a href=http://15fifa.ru/>сайт фифа на русском языке</a> скачать fifa 15 торрент 32 бит