Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Remekeltek a seniorok

 

 

 

 

 

 

 

 

A versenyszezonban a felnõttek sem maradtak megmérettetés nélkül, a hétvégén megrendezett Nyílt Senior Magyar Bajnokságon bizonyították cselgáncs tudásukat. A bajnokságon a hazai versenyzõkön kívül még 25 ország képviseltette magát, köztük Japán és Amerika is. Ezáltal rekordszámú nevezéssel, majd 300 felnõtt korú sportolóval indult a viadal. A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület nagyjai is elutaztak a fõvárosba, a hosszú felkészülést megelõzõ Magyar Bajnokságra.

 

Az 50-55 évesek között Moka István a 73 kg-os súlycsoportba mérlegelt, ahol a népes mezõnyt nem állhatott az útjába, végig menetelt egészen a döntõig, ahol a világbajnoki harmadik helyezett csehszlovákkal találta szembe magát. A végsõ küzdelemben egy bírói döntés megpecsételte sorsát, hiszen István dobástechnikát hajtott végre ellenfelén, amit nem adtak meg neki. Így egy büntetõ pontértékkel ellenfele került ki gyõztesen, maradt az ezüst.  A 35-40 évesek kategóriájában, a 81 kg-ban Mitykó András sem kerülte el világbajnok ellenfelét, a döntõbe jutásért folyó küzdelemben a tavalyi év világbajnokával került szembe, végül megszerezte az elõkelõ harmadik helyet. A szintén 35-40 évesek között, a 100 kg-ban Kormos József a tavalyi magyar bajnok címvédõként indult, de a döntõben alulmaradt bulgár ellenfelével szemben, így második helyezést ért el. A 40-45 évesek között, 100 kg-ban Lipták P. György sem kímélte a népes mezõnyt, bár a döntõben megtorpant, így ezüstéremmel zárta a viadalt. Magyar Pál vállsérüléssel érkezett a versenyre, fájdalmát elnyomva mégis tatamira állt az 50-60 évesek korcsoportjába, a 100 kg-ba. Sérülése sajnos gátolta a küzdelemben, mégis megszerezte a bronzérmet. A 30-35 évesek között, +100 kg-ban Vizsnyiczai Róbert szállt szembe a népes mezõnnyel, súlycsoportjában több mint 18-an mérlegelt. Robi még nem tapasztalt versenyezõ, de küzdelmeit tekintve felnõ a nemzetközi élvonalhoz. Ezúttal  a pontszerzõ ötödik helyen végzett.  Szentandránszky János nemrég kezdte el ûzni a judo sportot, ezen Magyar Bajnokság elsõ versenye volt békéscsabai leigazolása óta. Ellenfelei egytõl egyig kiváló és eredményes sportolók voltak, de szépen helyt állt közöttük, a pontszerzõ hetedik helyen végzett. A békéscsabai csapat egyedüli hölgy tagjaként Fábián Ildikó is kipróbálta magát. Ildikó családi okok miatt 1 évre szüneteltette az edzéseket és a versenyzést, visszatérésének elsõ állomása volt a bajnokság. A 30-40 évesek hölgy kategóriájában, az 57 kg-ban technikásan menetelt elõre, végül felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Idén, május 27-én rendezik meg Németországban a Masters Világbajnokságot, ahol remélhetõleg többen is kijutnak majd a békéscsabai egyesületbõl. Gyáni János már büszkélkedhet egy világbajnoki címmel, nagy erõkkel készül, hogy idén is elnyerje az elsõ helyet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XRumer + XEvil cheap

(MashaPhisy, 2017.12.12 22:14)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"