Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Skót nyugdíjas a dzsúdó legmagasabb fokán


2010. február 11. csütörtök 00:00
ImageCsupán hét élő ember mondhatja el ma-
gáról, hogy a dzsúdó legmagasabb fo-
kán áll, vagyis övé a tizedik danfokozat.
Néhány napja George Kerr az egyikük.A 72 esztendős skót nyugdíjas, George Kerr szombaton Párizsban 14 ezer dzsúdórajongó előtt vehette át a tizedik danfokozatról szóló diplomát Marius L. Vizertől, a Nemzetközi Judószövetség (IJF) elnökétől.

Image

George Kerr – aki Edinburghben egy kétszáz fős dzsúdóklubot irányít – egyike azon kevés nem japán mesternek (összesen öten vannak, voltak ilyenek), aki megkaphatta ezt a páratlan elismerést. (A legmagasabb fokozatú magyar mester, Galla Ferenc a közelmúltban kapta meg a kilencedik danfokozatot - a szerk.)

Kerr pályafutása több mint hat évtizedet ölel fel, ezalatt versenyzőként, edzőként, bíróként és menedzserként is szolgálta szeretett sportágát. 1957-ben Rotterdamban Európa-bajnoki címet szerzett, két olimpiai aranyéremhez segítette edzőként az osztrák Peter Seisenbachert, majd bíróként is vezetett ötkarikás mérkőzéseket.


Country Austria
Date of birth 25-Mar-1960 
Era 1980s
List of honours Olympic Gold: 86kg 1984, 1988; World Championship Gold: 86kg 1985
Peter Seisenbacher Photo: David Finch Judophotos.comA francia fővárosban George Kerr elmondta, nem akar eltávolodni a dzsúdótól. “Nem adom fel, ha visszavonulnék, belehalnék. Sohasem fogok visszavonulni. Legfeljebb már nem dolgozom olyan intenzitással, mint egykoron…”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.